Overslaan en naar de inhoud gaan
doe het

Wat is Boulderen?

Boulderen is een onderdeel van de klimsport. Klimmers puzzelen en vlammen zich een weg omhoog op wanden van maximaal 4,5 meter hoog. Omdat de routes niet lang zijn, is er geen touw nodig en kunnen klimmers altijd veilig vallen of afspringen op de dikke valmatten onderaan de wand.

Manu

Boulderen wordt ook wel ‘de sprint onder het klimmen’ genoemd. Klimmers moeten zich bewijzen in slechts een paar bewegingen, die heel precies moeten worden uitgevoerd. Kracht, techniek, souplesse, creativiteit en oplossend vermogen worden op de proef gesteld.

Bij het boulderen is spierkracht ook belangrijk: kracht moet altijd een efficiënte beweging opleveren. Met boulderen wordt de functionele spierkracht getraind, wat zorgt voor een gezond en sterk lichaam. En dat zonder dat hiervoor ‘saaie’ repetitieve krachtoefeningen nodig zijn. Een win-winsituatie, dus!

Maar ook het sociale aspect is belangrijk. Samen met andere klimmers probeer je de juiste oplossing te vinden voor de boulders. Je moedigt elkaar aan en achteraf kun je een drankje drinken bij ons aan de bar.