Wat is Boulderen?

Boulderen is een leuke manier om fit te worden, een full body work-out zonder repetitief oefeningen herhalen. 
Boulderen is dan ook de snelst groeiende discipline van de klimsport, en is het spectaculaire, atletische broertje van klimmen aan een touw. Op klimwanden tot 4 meter wordt geklommen zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. Een dikke valmat zorgt voor een zachte landing. Kracht, techniek, dynamiek en souplesse worden op een creatieve manier getraind. Hiermee is boulderen is een goede work-out en een ''hip'' alternatief voor de sportschool. 
Naast fysieke inspanning wordt ook het oplossend vermogen aangesproken. Vind de makkelijkste weg omhoog, los samen met je vrienden een boulder ''probleem'' op, of vraag hulp van een trainer. Met de juiste oplossing dan hoef je helemaal niet sterk te zijn.
 

Toegankelijke sport
Boulderhal de Campus in Den Haag heeft boulders van elk niveau, van beginner tot vergevorderd en zelfs voor kinderen, voor iedereen is er een gepaste uitdaging te vinden. Na een korte uitleg van de ‘’spelregels’’ kan direct worden gestart. Een klimpartner is niet nodig, alleen komen is geen probleem.
Boulderen is mogelijk vanaf 7 jaar onder toezicht van een volwassene. Zelfstandig boulderen is toegestaan vanaf 13 jaar voor kinderen die al ervaring hebben. Voor kinderen jonger dan 7 jaar heeft Boulderhal de Campus een kleine speelplaats waar zij zich kunnen vermaken.
 
Voor het eerst boulderen?

Een eerste keer klimmen bij Bouldehal de Campus in Den Haag? Wij organiseren gratis introductie lessen gegeven door ervaren instructeurs. Tijdens een half uur durende les leer je alles over de basistechniek van het boulderen en mag je nadien zelfstandig verder klimmen. Let op, je betaalt wel entree, de introductie les is gratis.


Inschrijven